Tészta gluténmentes Spaghetti 400 g
A GRANORO GlutenFree tészták tulajdonságai: A tészták illata és íze magában hordozza a kukoricát, mint domináns összetevőt, amiben szépen és harmonikusan jelenik meg a rizs és quiona! A quiona jelenléte biztosítja a rostok, protein, és ásványi anyagok magasabb szintjét, lévén, hogy a másik kettő ezekből keveset tartalmaz. Kellemes a színe is, nem a hasonló más…
Tovább...1 090 Ft
- Termékleírás
- Tulajdonságok
- Értékelések
- Termékleírás
GRANORO nagy szeretettel ajánlja a gluténmentes tészta sorozatot, amely 5 formátumban készül, kukorica, rizs, és quinoa liszttel. Ehhez jön még a Lasagne amely kukorica és rizs lisztet tartalmaz. Ízletes és magas tápanyagtartalmú alapanyag mindazok számára akik gluténmentes étrendet folytatnak.
Az összetevők kiválasztása
A gluténmentes élelmiszerek előállításához logikusan olyan gabonaféléket használnak, amelyek nem tartalmaznak glutént. Elsősorban köles, rizs, kukorica, és quiona jöhetnek szóba. GRANORO egy saját receptet kísérletezett ki, amelyben van kukoricaliszt (egy fehér és sárga fajtákból álló mix) rizsliszt, és quiona liszt (3%). A jó minőségű alapanyagok optimális arányú keveréke egy, a normál közkedvelt tésztához nagyon hasonló, (színben, ízben és konzisztenciában) eredményt hozott. Pár szó a quiona-ról. Ez a növény nem tartozik a gabonafélék/pázsitfűfélék családjába, hanem a spenóttal és céklával közös libatopféléket erősíti. Peru az őshazája, jelenleg is itt termelik a legtöbbet, utána Bolívia és Ecuador következik. A termesztése 3 800 és 4 200 méter magasságban az Andok fennsíkjain lehetséges. Érdekes, hogy egy ellenálló, szívós növény, de ennek ellenére a mezőgazdasági termesztése igen nehéz. Ha a környezet hőmérséklete meghaladja a 32/34 fokot, vagy túl sok eső esik és a földje sokáig nedves marad, akkor a növény nem hoz termést. A quiona tápértéke, proteintartalma optimális az emberi fogyasztásra, ezt az Andokban élő ősi népek is jól ismerték és a növényt szentként tisztelték. A fenti információk birtokában érthető, hogy a quiona egy drágább alapanyag, mint a kukorica vagy a rizs. (nehéz termeszteni, és messziről kell beszerezni) A növény „kalásza” és szemei hasonlóak a köleshez, egészben és liszt formájában is használható. Glutént egyáltalán nem tartalmaz, viszont igen magas a proteintartalma (13,8-21,9 %) vagyis egy lehetséges alternatíva az állati eredetű protein kiváltására.
A 2013-as év a QUIONA nemzetközi éve volt.
Összefoglalva a főbb jellemzőit
- kiemelkedően tápláló
- flavionokat tartalmaz, quercetint és kaempferolt, melyek gyulladáscsökkentő, daganatmegelőző hatással bírnak.
- gazdag rostokban, a gabonákhoz képest is többet tartalmaz 100 gramm 10-16 gramm rostot
- magas proteintartalom, és aminosavtartalom
- alacsony glikémiás index
- vitaminforrás B1, B2, B6
- antioxidánsokat tartalmaz, melyek a sejtöregedést gátolják.
- fogyókúráknál is hasznos
GRANORO GlutenFree termékek tartalmazzák a fenti liszteken kívül a zsírsavak mono- és digliceridjeit (E471) amely egy növényi olajokból nyert adalék. Ennek szerepe stabilizálni, homogenizálni a tésztát biztosítva a jó főzési tulajdonságokat.
A GRANORO GlutenFree tészták tulajdonságai: A tészták illata és íze magában hordozza a kukoricát, mint domináns összetevőt, amiben szépen és harmonikusan jelenik meg a rizs és quiona! A quiona jelenléte biztosítja a rostok, protein, és ásványi anyagok magasabb szintjét, lévén, hogy a másik kettő ezekből keveset tartalmaz. Kellemes a színe is, nem a hasonló más gyártóknál megszokott „üveges sárga”, hanem „élő sárga”, mint a durum búzából készültek. Nagyon jó a főzés utáni állaga is, nem mállik, viszont a felület érdessége éppen jól köti meg a különböző szószokat.Összetevők
kukorica liszt, rizs liszt, quinoa liszt (3%), emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei
Allergének
nyomokban szóját és csillagfürtöt tartalmazhat
Tárolás hűvös, száraz helyen.Tápanyag Átlagos érték 100 g-ra % RI* Energia 1500 kJ / 354 kcal - Zsír 1.5 g - amelyből telített zsírsavak 0.5 g - Szénhidrátok 76.5 g - amelyből cukrok 2.5 g - Rost 2 g - Fehérjék 7.5 g - Só 0.0 g - - TulajdonságokTermékazonosító: 2 100 047
Tápanyag Átlagos érték 100 g-ra % RI* Energia 1500 kJ / 354 kcal - Zsír 1.5 g - amelyből telített zsírsavak 0.5 g - Szénhidrátok 76.5 g - amelyből cukrok 2.5 g - Rost 2 g - Fehérjék 7.5 g - Só 0.0 g - - Értékelések
Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.
Hasonló termékek
Tészta Granfussilli, Dedicato 100% durumlisztes 500 g
1 390 Ft
Pugliai durum búza válogatás, kővel tört, tanúsított ellátási láncon keresztül.”
Tészta gluténmentes Casarecce 400 g
1 090 Ft
Tészta gluténmentes Sedani 400 g
1 090 Ft
A GRANORO GlutenFree tészták tulajdonságai: A tészták illata és íze magában hordozza a kukoricát, mint domináns összetevőt, amiben szépen és harmonikusan jelenik meg a rizs és quiona! A quiona jelenléte biztosítja a rostok, protein, és ásványi anyagok magasabb szintjét, lévén, hogy a másik kettő ezekből keveset tartalmaz. Kellemes a színe is, nem a hasonló más…
Tészta Pappardelle tojásos, durumlisztes 500 g
1 290 Ft
A GRANORO tészták hagyományok által inspiráltak, és az olasz regionális konyha legtipikusabb receptjeinek elkészítésére ajánlottak. Mindegyikük megőrzi a kézzel készített tészta jellemzőit: az egyenetlen formát, a durva felületet és a rágás közbeni rugalmasságot. A GRANORO tojásos tésztáiban felfedezhetjük a legjobb durumbúza lisztek és a friss „A” kategóriás tojások ízletes találkozását! A tojások eredetét szigorúan…
Értékelések
Még nincsenek értékelések.