Termékszűrő
Pürék, szószok, pesztók
Egy gazdag ízvilágú szósz, püré vagy pesztó mélységet és textúrát ad az elkészült ételhez. Az olasz paradicsomszósz az egyik legismertebb, de ha egy kis különlegességre vágysz, érdemes új, izgalmasabb változatokkal is kísérletezned.
Mi mindenre jó egy ínycsiklandozó szósz?
Ami a legtöbb embernek elsőre beugrik, azok a mennyei olasz tésztaszószok. Ezek tökéletesen passzolnak az olyan autentikus tésztafélékhez, mint például a spagetti, a penne, a fusilli, vagy a tagliatelle. De nem merül ki kizárólag ebben a felhasználásuk. Szósz csirkemellhez? Miért ne! Egy natúrszelet mellé adva megkoronázza az amúgy végtelenül egyszerű fogást. A szószok vegetáriánus tálak, szendvicsek, pizzák és vendégváró falatok ízesítésére is páratlanul kreatív lehetőséget adnak.
Sugo di Pomodoro – az olasz paradicsomszósz
Olaszország a napsütés, és így a gyönyörűen érett paradicsomok hazája. Autentikus szószuk csupán néhány összetevőből áll, mégis kivételesen intenzív ízélményt nyújt.
Rengeteg változata létezik, a legtöbben a darált hússal gazdagított bolognese-t ismerik. Az arrabiata szintén népszerű, ami egy fűszeres, csípős verzió, csilipaprikával megbolondítva. A contadina egy sima állagú, rusztikus ízvilágú ínyencség, melyet jellemzően aromás fűszerekkel és zöldségekkel dobnak fel.
Az ellenállhatatlan pesztó
A pesztó a liguriai konyha kedvelt alapanyaga. A sokak által csak „bazsalikomos pesztóként” ismert, klasszikus változat (Pesto alla Genovese) összetevői a friss bazsalikomlevél, a fenyőmag, a fokhagyma, a parmezán sajt és az extra szűz olívaolaj. Egyes típusok teljesen eltérnek ettől az alaprecepttől. Ilyen például a szárított paradicsomos „Pesto Rosso”, vagy a vargányagombával színesített, modernebb verzió, a „Pesto ai Funghi”. Legyen szó bármelyik változatról, a gazdag ízű és selymes textúrájú pesztó kiválóan illik tésztafélékhez, bruschettákhoz, vagy akár szendvicsekhez.
Miből készülhet még olasz szósz és püré?
Az olasz konyha nem fukarkodik a friss, napérlelte zöldségekkel, amelyekből akár önálló szósz is készülhet. Az olyan népszerű összetevők, mint az olívabogyó és a kapribogyó, szintén elmaradhatatlanok. A tenger közelsége miatt az olyan izgalmas alapanyagok is helyet kapnak az olasz étkezési kultúrában, mint a rák, a kagyló, a tonhal, vagy a szardella.
Szósz bazsalikomos üveges 370 g
1 190 Ft
A Granoro használatra kész szószokhoz felhasznált paradicsompép és zöldségek friss Olaszországban termesztett paradicsomokból és zöldségekből készülnek, amelyeket gondosan válogatnak ki és frissen, néhány órán belül a betakarítás után feldolgoznak. Mind extra szűz olívaolajjal ízesítve. A színük élénkpiros, mint a friss paradicsomokból készült házi szószoké. Üvegpalackokban tartósítva, nem tartalmaznak tartósítószereket vagy savanyúságot szabályozó anyagokat, mivel…
Szósz napoletana zöldséges üveges 371 g
1 290 Ft
A Granoro használatra kész szószokhoz felhasznált paradicsompép és zöldségek friss Olaszországban termesztett paradicsomokból és zöldségekből készülnek, amelyeket gondosan válogatnak ki és frissen, néhány órán belül a betakarítás után feldolgoznak. Mind extra szűz olívaolajjal ízesítve. A színük élénkpiros, mint a friss paradicsomokból készült házi szószoké. Üvegpalackokban tartósítva, nem tartalmaznak tartósítószereket vagy savanyúságot szabályozó anyagokat, mivel…
Szósz olívás üveges 372 g
1 290 Ft
Hűvös és száraz helyen tartandó. Felbontás után hűtőszekrényben tartandó <4°C-on, és 5 napon belül felhasználandó.
Szósz Arrabiata-paprikás, csípős üveges 373 g
1 290 Ft
Tartósítószerek használata nélkül.
Szósz gombás üveges 374 g
1 290 Ft
A Granoro használatra kész szószokhoz felhasznált paradicsompép és zöldségek friss Olaszországban termesztett paradicsomokból és zöldségekből készülnek, amelyeket gondosan válogatnak ki és frissen, néhány órán belül a betakarítás után feldolgoznak. Mind extra szűz olívaolajjal ízesítve. A színük élénkpiros, mint a friss paradicsomokból készült házi szószoké. Üvegpalackokban tartósítva, nem tartalmaznak tartósítószereket vagy savanyúságot szabályozó anyagokat, mivel…
Szósz bolognai üveges 375 g
1 190 Ft
A Granoro használatra kész szószokhoz felhasznált paradicsompép és zöldségek friss Olaszországban termesztett paradicsomokból és zöldségekből készülnek, amelyeket gondosan válogatnak ki és frissen, néhány órán belül a betakarítás után feldolgoznak. Mind extra szűz olívaolajjal ízesítve. A színük élénkpiros, mint a friss paradicsomokból készült házi szószoké. Üvegpalackokban tartósítva, nem tartalmaznak tartósítószereket vagy savanyúságot szabályozó anyagokat, mivel…
Szósz tonhalas üveges 376 g
1 290 Ft
Hűvös és száraz helyen tartandó. Felbontás után hűtőszekrényben tartandó <4°C-on, és 3 napon belül felhasználandó.
Paradicsom szósz, fokhagymás, chilis BIO üveges 320 g
1 590 Ft
Fűszerolajaink extra szűz olívaolajjal természetes módon készülnek, kizárólag a legfrissebb, legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználásával. Ideális választás, ha eredeti ízt szeretnél adni a legfinomabb ételekhez.
Paradicsom szósz, bazsalikomos üveges 320g
1 390 Ft
Paradicsom szósz (Sugo) bazsalikomos
Paradicsom szósz, articsókás üveges 320g
1 590 Ft
Felső kategóriás olívaolaj, amely közvetlenül olívából, kizárólag mechanikai módszerekkel nyerhető. Fűszerolajaink extra szűz olívaolajjal természetes módon készülnek, kizárólag a legfrissebb, legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználásával. Ideális választás, ha eredeti ízt szeretnél adni a legfinomabb ételekhez.
Pesztó bazsalikomos BIO üveges 180g
1 390 Ft
Bemutatjuk az új sorozatú bio pesztókat, amelyeket zöldségek ügyes kombinálásával készítettünk a tökéletes íz érdekében. A szűz olívaolajban lévő olasz zöldségek keveréke teszi pesztóinkat ideálissá előételekhez és aperitifekhez. Új variációk a kedvenc receptekre, hogy elkerüljük az unalmat, miközben nem veszítjük szem elől az egészséges étkezést, köszönhetően a zöldségek jótékony hatásainak és tulajdonságainak.
Pesztó articsókás, petrezselymes üveges 180g
1 290 Ft
Bemutatjuk az új sorozatú pesztókat, amelyeket zöldségek ügyes kombinálásával készítettünk a tökéletes íz érdekében. A szűz olívaolajban lévő olasz zöldségek keveréke teszi pesztóinkat ideálissá előételekhez és aperitifekhez. Új variációk a kedvenc receptekre, hogy elkerüljük az unalmat, miközben nem veszítjük szem elől az egészséges étkezést, köszönhetően a zöldségek jótékony hatásainak és tulajdonságainak.