Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
Szöveges kereső

Termékszűrő

Pürék, szószok, pesztók

(1 db)
Sorrend

Egy gazdag ízvilágú szósz, püré vagy pesztó mélységet és textúrát ad az elkészült ételhez. Az olasz paradicsomszósz az egyik legismertebb, de ha egy kis különlegességre vágysz, érdemes új, izgalmasabb változatokkal is kísérletezned.

Mi mindenre jó egy ínycsiklandozó szósz?

Ami a legtöbb embernek elsőre beugrik, azok a mennyei olasz tésztaszószok. Ezek tökéletesen passzolnak az olyan autentikus tésztafélékhez, mint például a spagetti, a penne, a fusilli, vagy a tagliatelle. De nem merül ki kizárólag ebben a felhasználásuk. Szósz csirkemellhez? Miért ne! Egy natúrszelet mellé adva megkoronázza az amúgy végtelenül egyszerű fogást. A szószok vegetáriánus tálak, szendvicsek, pizzák és vendégváró falatok ízesítésére is páratlanul kreatív lehetőséget adnak.

Sugo di Pomodoro – az olasz paradicsomszósz

Olaszország a napsütés, és így a gyönyörűen érett paradicsomok hazája. Autentikus szószuk csupán néhány összetevőből áll, mégis kivételesen intenzív ízélményt nyújt.
Rengeteg változata létezik, a legtöbben a darált hússal gazdagított bolognese-t ismerik. Az arrabiata szintén népszerű, ami egy fűszeres, csípős verzió, csilipaprikával megbolondítva. A contadina egy sima állagú, rusztikus ízvilágú ínyencség, melyet jellemzően aromás fűszerekkel és zöldségekkel dobnak fel.

Az ellenállhatatlan pesztó

A pesztó a liguriai konyha kedvelt alapanyaga. A sokak által csak „bazsalikomos pesztóként” ismert, klasszikus változat (Pesto alla Genovese) összetevői a friss bazsalikomlevél, a fenyőmag, a fokhagyma, a parmezán sajt és az extra szűz olívaolaj. Egyes típusok teljesen eltérnek ettől az alaprecepttől. Ilyen például a szárított paradicsomos „Pesto Rosso”, vagy a vargányagombával színesített, modernebb verzió, a „Pesto ai Funghi”. Legyen szó bármelyik változatról, a gazdag ízű és selymes textúrájú pesztó kiválóan illik tésztafélékhez, bruschettákhoz, vagy akár szendvicsekhez.

Miből készülhet még olasz szósz és püré?

Az olasz konyha nem fukarkodik a friss, napérlelte zöldségekkel, amelyekből akár önálló szósz is készülhet. Az olyan népszerű összetevők, mint az olívabogyó és a kapribogyó, szintén elmaradhatatlanok. A tenger közelsége miatt az olyan izgalmas alapanyagok is helyet kapnak az olasz étkezési kultúrában, mint a rák, a kagyló, a tonhal, vagy a szardella.

Szósz bazsalikomos üveges 370 g

1 190 Ft

Szósz napoletana zöldséges üveges 371 g

1 290 Ft

Szósz olívás üveges 372 g

1 290 Ft

Szósz Arrabiata-paprikás, csípős üveges 373 g

1 290 Ft

Szósz gombás üveges 374 g

1 290 Ft

Szósz bolognai üveges 375 g

1 190 Ft

Szósz tonhalas üveges 376 g

1 290 Ft

Paradicsom szósz, fokhagymás, chilis BIO üveges 320 g

1 590 Ft

Paradicsom szósz, bazsalikomos üveges 320g

1 390 Ft

Paradicsom szósz, articsókás üveges 320g

1 590 Ft

Pesztó bazsalikomos BIO üveges 180g

1 390 Ft

Pesztó articsókás, petrezselymes üveges 180g

1 290 Ft

1 termék
0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása