Termékszűrő
Paradicsom termékek
Az olasz paradicsom az itáliai konyha autentikus alapanyaga. Passzírozott, hámozott szárított… rengeteg verzióban létezik, és mind más-más fogáshoz remek. Ami közös bennük, az a páratlan zamat és a gazdag íz, ami miatt a legegyszerűbb ételek is fenséges gasztronómiai élvezetet nyújtanak.
Mi fán terem az olasz paradicsom?
Az itáliai konyha kapcsán a legtöbbünknek két dolog jut az eszébe: a tészta és a paradicsom. Valójában utóbbi autentikus alapanyag csak az 1500-as évek közepén került Európába. Az olaszok kezdetben „túl egzotikusnak” tartották, ezért több száz év múlva kezdték csak el használni.
Az egyik korai recept Francesco Leonarditől származik. A római séf 1790-ben írt olasz paradicsomszószáról a L'Apicio Moderno szakácskönyvben. Az étel igazán csak a 19. században vált népszerűvé, mely többek között a bevándorlási hullámnak és az élelmiszeripar jelentős fejlődésének (pl.: konzervgyártás) volt köszönhető.
Nem csak egyféle létezik…
Olaszország számos területe híres a paradicsomtermesztésről. Ilyen például az ízletes Datterino paradicsomról híres Puglia, és Pachnio, a Ciliegino (cseresznyeparadicsom) szülőhazája.
Kérdezz meg egy olaszt, és azonnal megmondja a kedvenc paradicsomfajtáját! Mert, hogy ott a paradicsom nem csak paradicsom. A Cuore di Bue például egy hatalmas, húsos fajta, alacsonyabb víztartalommal. A könnyen hámozható, hosszúkás szilvaparadicsom, a San Marzano salátákban tud a legjobban érvényesülni. A Datterino egy szintén hosszúkás fajta, édes, aromás ízzel, melyből zamatos paradicsompüré, paradicsomszósz is készíthető.
Olasz paradicsom: Pelati & Polpa
A Pelati kifejezés jelentése egész paradicsom konzerv formában, hámozva vagy passzírozva, mely így megőrzi frissességét és textúráját. Akárcsak a többi hámozott paradicsom vagy passzírozott paradicsom, szószokhoz, levesekhez és tésztaételekhez remekül passzolnak.
A szintén előre feldolgozott Polpa egy enyhén pépesített olasz paradicsom verzió, amely megőrzi frissen szedett, napérlelte ízét. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan felhasználható legyen szószok, levesek, raguk vagy más ételek elkészítéséhez.
Darabolt és szárított változat
A „Pomodori a Pezzetti" vagy "Pomodori a Dadini" jelentése ugyanúgy darabolt paradicsom, attól függően, hogy milyen méretre/formára van vágva. A szárított paradicsom az érett gyümölcsök hosszabb távú tartósításának eredménye. Előételek, szendvicsek, egytálételek és pizzák ízletes összetevője, attól függően, hogy az (extra szűz) olívaolajjal tartósított, vagy a napon szárított, aszalt verziót választod.
Paradicsom hámozott Dedicato 800 g
1 290 Ft
A „Granoro Dedicato” hámozott paradicsomok 100%-ban Puglia régióból származó, nyomon követett és tanúsított ellátási lánc terméke. Puglia mezőin termesztve, gazdáink ügyes munkájának eredményei. A megfelelő érettségi fokon szedett paradicsomokat 24 órán belül feldolgozzák, hogy megőrizzék az ízeket, aromákat és tápanyagtartalmat. Szakértő kezek által válogatva, egy gőzbefúvűssal hámozva, sűrű, krémes paradicsomlében egészben elmerítve. Intenzív vörös…
Paradicsom, pelati hámozott Dedicato 400 g
650 Ft
A „Granoro Dedicato” hámozott paradicsomok 100%-ban Puglia régióból származó, nyomon követett és tanúsított ellátási lánc terméke. Puglia mezőin termesztve, gazdáink ügyes munkájának eredményei. A megfelelő érettségi fokon szedett paradicsomokat 24 órán belül feldolgozzák, hogy megőrizzék az ízeket, aromákat és tápanyagtartalmat. Szakértő kezek által válogatva, egy gőzbefúvűssal hámozva, sűrű, krémes paradicsomlében egészben elmerítve. Intenzív vörös…
Paradicsompüré passata Dedicato 690 g
990 Ft
A „Granoro Dedicato” paradicsompüré kizárólag Puglia Tavoliere régiójában termesztett koktélparadicsomból készül, amelyet a pugliai gazdák termesztenek. A megfelelő érettségi fokon szedett paradicsomokat 24 órán belül feldolgozzák, ezzel megőrizve a friss paradicsomok ízeit, aromáit és tápanyagtartalmát. Szakértő kezek által válogatva, egy nagyon finom szitán átpasszírozzák, ami lehetővé teszi a magok és a héjdarabok eltávolítását. A…
Paradicsompüré passata, Daterini Dedicato 350 g
890 Ft
A „Granoro Dedicato” Datterini Paradicsomok 100%-ban Puglia régióból származó, nyomon követett és tanúsított ellátási lánc terméke.
Paradicompüré passata rustica Dedicato 680 g
1 090 Ft
A 100% Olasz paradicsompép kiválasztott, aprított paradicsomokból készül. Sokoldalúsága miatt értékes segítség a konyhában. A Rusztikus paradicsompép sűrű és durva szemcsézetű, ami az előállítás sajátosságából adódik, és kiválasztott paradicsomokból készül, amelyeket Olaszországban termesztenek és néhány órán belül a betakarítás után feldolgoznak. A paradicsomot blansírozás és hámozás után nagy lyukú pépgépen átpasszírozzák, így a kapott…
Paradicsom darabolt polpa Delicato 400 g
650 Ft
A „Granoro Dedicato” darabolt paradicsompép 100%-ban Puglia régióból származó, nyomon követett és tanúsított ellátási lánc terméke. A termék olyan paradicsomokból készül, amelyeket Puglia mezőin, azonos régióból származó gazdák termesztenek. A megfelelő érettségi fokon szedett paradicsomokat 24 órán belül feldolgozzák, így megőrzik a friss paradicsomok ízeit, aromáit és tápanyagtartalmát. Szakértő kezek által válogatva, darabokra vágják…
Paradicsom egész datolya Delicato 400 g
750 Ft
A „Granoro Dedicato” Datterini Paradicsomok 100%-ban Puglia régióból származó, nyomon követett és tanúsított ellátási lánc terméke. A pugliai gazdák termesztik Puglia mezőin, a megfelelő érettségi fokon szedik le, és 24 órán belül feldolgozzák, hogy megőrizzék az ízeket, aromákat és tápanyagtartalmat. Szakértő kezek által válogatva, egészben, nagyon vékony héjukban, sűrű és krémes datolyaparadicsom lébe merítve…
Paradicsompüré bio passata 700 g
1 290 Ft
100% bio paradicsompüré Pugliából A megfelelő érettségi fokon szedett paradicsomokat 24 órán belül feldolgozzák, ezzel megőrizve a friss paradicsomok ízeit, aromáit és tápanyagtartalmát. Szakértő kezek által válogatva, egy nagyon finom szitán átpasszírozzák, ami lehetővé teszi a magok és a héjdarabok eltávolítását. A palackozás utáni pasztörizálás ehetővé teszi, hogy a friss termék íze, színe, illata…
Paradicsom bio darabolt polpa 400 g
890 Ft
Nyomon követett és tanúsított gazdálkodásból származik. A megfelelő érettségi fokon szedett paradicsomokat 24 órán belül feldolgozzák, így megőrzik ízüket, aromájukat és tápanyagtartalmukat. A BioGranoro konzervek intenzív vörös színűek és magukban hordozzák az olasz paradicsom ízét és aromáját.
Paradicsom szárított üveges püré 210 g
3 590 Ft
Egy erős ízű krém, amely ízt ad a mártásoknak vagy élvezhető pirított kenyérkockákkal.
Paradicsom szósz üveges Contadina 340 g
1 890 Ft
Édes, érett paradicsom sózva napon szárított, édes-sós ízű.
Paradicsom szósz, csípős üveges Arrabbiata 340 g
1 890 Ft
Az Arrabbiata kész szósz a tökéletes összhang a paradicsom édes és finom íze, valamint a csípős chili íze között. Ha szereted az erős és határozott ízeket, ez a szósz éppen neked való!
Paradicsom szárított üveges 235 g
2 290 Ft
szárított paradicsom, extra szűz olívaolaj 33,3%, só, borecet, chili paprika, oregano, bazsalikom
Paradicsom szárított üveges 1500 g
11 990 Ft
szárított paradicsom, extra szűz olívaolaj 33,3%, só, borecet, chili paprika, oregano, bazsalikom
Paradicsomkrém Diavolicchi üveges 280 g
1 490 Ft
szárított paradicsom, extra szűz olívaolaj 33,3%, só, borecet, chili paprika, oregano, bazsalikom