Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
0

Tésztafélék

A valódi olasz tészták szigorú minőségi előírások betartásával készülnek, magas fehérjetartalmú durumbúzából (semola di grano duro). Sokoldalúan variálhatók, a legfinomabb fogások alapelemét jelentik, mely nélkül nem lenne ugyanaz az étel. Kínálatunkban a népszerű spagetti mellett más, autentikus olasz tésztafélét is megtalálsz.

Olasz tészták a legfinomabb fogásokhoz

Az olasz tészták változatos elkészítési módjai lenyűgözőek: lehet őket tálalni gazdag, lassan főtt szószokkal, vagy akár olívaolajjal és friss fűszernövényekkel. Valódi mesterművek, minden falatban éreztetik az itáliai konyha ételkészítés iránti szenvedélyét. A titok kulcsa a minőségi alapanyagokban rejlik. Ez adja meg a tökéletes textúrát és ízt, ami az olasz tésztát világszerte páratlanul népszerűvé teszi. 

Főzz egy isteni Trenette al Pestót (pesztós tészta), vagy egy eredeti Spaghetti Carbonárát (szigorúan tejszín nélkül)! Bármilyen itáliai fogásra fáj a fogad, a legfontosabb alapelem, a minőségi tészta már adott.

Mi fán terem a durumtészta?

Az olasz tészták tradicionális alapanyaga a durumbúza. Ez lényegesen több rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos búzaliszt. Amit talán kevesen tudnak, hogy durumliszttel tojásos és tojásmentes tészta egyaránt készülhet. Az olasz durumtészta hajlamosabb arra, hogy al dente, azaz kissé roppanós legyen, ami sokak szerint a tökéletes állagot jelenti. 

Milyen a gluténmentes tészta?

Az olasz gluténmentes tészta durumbúza helyett olyan alapanyagokból készül, mint például a quinoa-, a rizs- és a kukoricaliszt. Így a tészták amellett, hogy gluténérzékenyek számára is megfelelőek, egyben különleges, egyedi ízvilággal rendelkeznek.

Mi az a teljes kiőrlésű tészta, bio tészta?

A teljes értékű gabona a növény valamennyi értékes összetevőjét tartalmazza, beleértve a csírát és a külső réteget (korpa). Ennek köszönhetően rendkívül gazdag emésztésjavító élelmi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban.

Az ökológiai gazdálkodásból származó bio tészta előállítása során az alapanyagokat természetes módon termesztik, tiltják a műtrágyák, növényvédő szerek és egyéb szintetikus anyagok használatát.

Mire jó a bronzszerszám?

Az IGP (Indicazione Geografica Protetta = földrajzi oltalom alatt álló) státusz megszerzéséhez a tésztát szigorúan csak bronzszerszámmal lehet formázni és vágni, nem pedig modern teflonszerszámmal. Ez lényegesen durvább felületet eredményez, amit a szószok jobban be tudnak vonni – így minden egyes falatnak tökéletesen gazdag lesz az íze.

Bio tészta Pennoni rigati 500g

990 Ft

Tojásos durum tészta Farfalline 250 g

690 Ft

Tojásos durum tészta Fettuccine 500 g

1 290 Ft

Tojásos durum tészta Tagliatelle 500 g

1 290 Ft

Tojásos durum tészta Pappardelle 500 g

1 290 Ft

Durum olasz tészta-Linguine (szalag formájú), 500 g

990 Ft

Durum olasz tészta Mafaldine (hullámos szélű szalagtészta), 500 g

1 090 Ft

Olasz durum tészta Pennoni rigati (bordázott csőtészta), 500 g

990 Ft

Durum olasz spagetti tészta Spaghetti alla chitarra, (négyszögletű spagetti) 500 g

990 Ft

Durum olasz spagetti tészta Spaghettoni 500 g

890 Ft

Durum olasz spenótos tészta Tagliatelle 500 g

1 090 Ft

Durum olasz tészta Penne 500 g

990 Ft

1
    1
    Az Ön kosara
    PPD.C133002991 Anabelle papírszalvéta 33x33cm
    1 290 Ft
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása