Klasszikus görög meze – egyszerre krémes, sós és fűszeres
Ez a csípős, fetával töltött paprika a görög meze tálak egyik kedvence.
Kívül enyhén sült, belül lágy, fűszeres sajtkrémmel töltött – előételnek, köretnek vagy akár könnyű vacsorának is tökéletes.
Előkészítés: kb. 20 perc
Töltés és sütés: kb. 20-25 perc
Hozzávalók (4 adaghoz)
• 8 közepes méretű paprika (cubanelle, kápia vagy TV paprika)
• 150 g feta sajt (vagy feta–krémfehér keverék)
• 2 ek krémes ricotta (vagy joghurt)
• 1 ek extra szűz olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
• 1 tk szárított oregánó
• ½ tk csilipaprika-pehely (ízlés szerint)
• friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
1. A paprikákat mosd meg, vágd le a szárukat, és óvatosan távolítsd el a magokat.
2. Keverd össze a fetát, a ricottát, a fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket, majd töltsd meg ezzel a keverékkel a paprikákat.
3. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és süsd 200 °C-on 20–25 percig, amíg a héja enyhén megpirul.
4. Tálaláskor díszítsd friss zöldfűszerrel és pár csepp olívaolajjal.
Cassia-tipp
Ha szereted a füstös ízeket, a paprikát előtte grillen is megsütheted – így még karakteresebb lesz.
Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz) Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasomAz olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasomNOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasomÍzek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom