Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
Szöveges kereső

Termékszűrő

Tulajdonság

Tulajdonságok
  • tojásmentes
  • durumbúza
  • Gluténmentes
  • Bio
  • bronzszerszámmal készített
  • tojásos
  • teljes kiörlésű

Alapanyag

Paradicsom termékek

Sorrend

Az olasz paradicsom az itáliai konyha autentikus alapanyaga. Passzírozott, hámozott szárított… rengeteg verzióban létezik, és mind más-más fogáshoz remek. Ami közös bennük, az a páratlan zamat és a gazdag íz, ami miatt a legegyszerűbb ételek is fenséges gasztronómiai élvezetet nyújtanak.

Mi fán terem az olasz paradicsom?

Az itáliai konyha kapcsán a legtöbbünknek két dolog jut az eszébe: a tészta és a paradicsom. Valójában utóbbi autentikus alapanyag csak az 1500-as évek közepén került Európába. Az olaszok kezdetben „túl egzotikusnak” tartották, ezért több száz év múlva kezdték csak el használni.
Az egyik korai recept Francesco Leonarditől származik. A római séf 1790-ben írt olasz paradicsomszószáról a L’Apicio Moderno szakácskönyvben. Az étel igazán csak a 19. században vált népszerűvé, mely többek között a bevándorlási hullámnak és az élelmiszeripar jelentős fejlődésének (pl.: konzervgyártás) volt köszönhető.

Nem csak egyféle létezik…

Olaszország számos területe híres a paradicsomtermesztésről. Ilyen például az ízletes Datterino paradicsomról híres Puglia, és Pachnio, a Ciliegino (cseresznyeparadicsom) szülőhazája.
Kérdezz meg egy olaszt, és azonnal megmondja a kedvenc paradicsomfajtáját! Mert, hogy ott a paradicsom nem csak paradicsom. A Cuore di Bue például egy hatalmas, húsos fajta, alacsonyabb víztartalommal. A könnyen hámozható, hosszúkás szilvaparadicsom, a San Marzano salátákban tud a legjobban érvényesülni. A Datterino egy szintén hosszúkás fajta, édes, aromás ízzel, melyből zamatos paradicsompüré, paradicsomszósz is készíthető.

Olasz paradicsom: Pelati & Polpa

A Pelati kifejezés jelentése egész paradicsom konzerv formában, hámozva vagy passzírozva, mely így megőrzi frissességét és textúráját. Akárcsak a többi hámozott paradicsom vagy passzírozott paradicsom, szószokhoz, levesekhez és tésztaételekhez remekül passzolnak.
A szintén előre feldolgozott Polpa egy enyhén pépesített olasz paradicsom verzió, amely megőrzi frissen szedett, napérlelte ízét. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan felhasználható legyen szószok, levesek, raguk vagy más ételek elkészítéséhez.

Darabolt és szárított változat

A „Pomodori a Pezzetti” vagy „Pomodori a Dadini” jelentése ugyanúgy darabolt paradicsom, attól függően, hogy milyen méretre/formára van vágva. A szárított paradicsom az érett gyümölcsök hosszabb távú tartósításának eredménye. Előételek, szendvicsek, egytálételek és pizzák ízletes összetevője, attól függően, hogy az (extra szűz) olívaolajjal tartósított, vagy a napon szárított, aszalt verziót választod.

Paradicsomkrém Diavolicchi üveges 280 g

1 490 Ft

Paradicsom szárított üveges 1500 g

11 990 Ft

Paradicsom szárított üveges 235 g

2 290 Ft

Paradicsom bio darabolt polpa 400 g

790 Ft

Paradicsomszósz bio passata 700 g

1 090 Ft

Paradicsom egész datolya Delicato 400 g

750 Ft

Paradicsom darabolt polpa Delicato 400 g

695 Ft

Paradicompüré passata rustica Dedicato 680 g

1 090 Ft

Paradicsompüré passata, Daterini Dedicato 350 g

990 Ft

Paradicsompüré passata Dedicato 690 g

1 090 Ft

Paradicsom, pelati hámozott Dedicato 400 g

650 Ft

Paradicsom hámozott Dedicato 800 g

1 290 Ft

Paradicsom szárított üveges püré 210 g

3 590 Ft

0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása