A Borlotti babot magyarul tarkababként ismerjük. Ez egy gyönyörű, pirosas-barnás mintázatú babfajta, amely gyakran használt alapanyag olasz ételekben. Az íze lágy, krémes, és kiválóan illik salátákhoz, levesekhez vagy főzelékekhez.Ez az ízletes és tápláló fogás tökéletes könnyű ebédhez vagy vacsorához. Az avokádó krémessége és a friss zöldségek roppanóssága kiváló egyensúlyba hozzák ezt a fogást.
Hozzávalók:
- 1 üveg Borlotti bab (lecsepegtetve és öblítve)
- 4-5 koktélparadicsom (felkockázva)
- ½ csésze fagyasztott kukorica (felolvasztva)
- ¼ csésze apróra vágott kápia paprika
- ¼ csésze lilahagyma (felaprítva)
- ízlés szerint egy kis chili paprika (elhagyható)
- só és bors ízlés szerint
- kevés frissen facsart citromlé
- ¼ teáskanál őrölt kömény
- 2 érett avokádó
- Díszítéshez: aprított petrezselyem vagy koriander
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a Borlotti babot, koktélparadicsomot, kukoricát, kápia paprikát, lilahagymát és chili paprikát (ha használsz). Fűszerezd sóval, borssal, citromlével és őrölt köménnyel.
- Vágd félbe az avokádókat, és vájd ki a mag helyénél a lyukat egy kicsit mélyebbre. A kivájt avokádóhúst törd vagy vágd apróra, majd keverd bele a töltelékbe.
- Töltsd meg az avokádók üregét a babos-töltelékkel.
- Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel vagy korianderrel, és tálald ropogós pirítóssal.
Tipp: A salátát előre is elkészítheted, de az avokádókat csak közvetlenül a tálalás előtt töltsd meg, hogy frissek és szépek maradjanak.
+ egy tipp az egészségedért:
A Borlotti bab nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is! Magas rost- és fehérjetartalmának köszönhetően támogatja az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Gazdag vasban, magnéziumban és antioxidánsokban, amelyek segítenek a sejtek védelmében és az energiaszint fenntartásában. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint a vércukorszint stabilizálásához. Ez a fogás nemcsak ínycsiklandó, hanem valódi szuperélelmiszer!