Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Fussilli bucati tészta garnélával

Fedezd fel a mediterrán ízeket egy egészséges, garnélás tésztával! 🍤🌿 Ez az étel a hazánkban kevésbé ismert Fusilli Bucati tésztával készül, amely spirál alakú, de belül üreges – így még jobban magába szívja az ízeket, mint a klasszikus spirelli. Egy könnyed, friss fogás articsókával és citrommal, ami tökéletes választás egy egészséges mediterrán ebédhez vagy vacsorához! – egy recept Nunzia Bellomo-tól! 🍋🍤

👉 Hozzávalók:

320 g Fusilli Bucati Granoro Linea Dedicato
Extra szűz olívaolaj 
500 ml alaplé (vagy főzővíz)
300 g tisztított, fagyasztott garnéla
5-6 db articsóka-  vagy 1 db üveges articsóka 
Fél pohár fehérbor
1 evőkanál reszelt sajt
Só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma

👉 Elkészítés:

Articsókák előkészítése:
Távolítsd el az articsókák szárát és a keményebb külső leveleket, majd vágd félbe. Ha van belső szőrös rész, kapard ki, majd szeleteld fel 3-4 cikkre. Amíg dolgozol velük, tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.

Főzés:
Melegíts egy serpenyőt olívaolajjal és egy gerezd fokhagymával. Add hozzá az articsókát, pirítsd meg kissé, majd önts rá két merőkanál alaplevet vagy főzővizet. Főzd kb. 10 percig, majd ellenőrizd, hogy megpuhult-e. Sózd ízlés szerint, majd vedd ki a serpenyőből.

Garnélák elkészítése:
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a garnélákat mindkét oldalukon, majd öntsd rá a fehérbort és hagyd elpárologni. Ezután add vissza az articsókát, és keverd össze az egészet.

Befejezés:
Vedd le a tűzről, szórd meg egy evőkanál reszelt sajttal, és jól keverd össze. Tálalás előtt reszelj rá egy kis bio citromhéjat, hogy az étel csodálatos citrusos aromát kapjon.

Buon appetito! 🍽️✨

 

Kapcsolódó termékek:

 

Tálaláshoz, elkészítéshez ajánlott termékek:

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása