Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
0

Fussilli bucati tészta garnélával

Fedezd fel a mediterrán ízeket egy egészséges, garnélás tésztával! 🍤🌿 Ez az étel a hazánkban kevésbé ismert Fusilli Bucati tésztával készül, amely spirál alakú, de belül üreges – így még jobban magába szívja az ízeket, mint a klasszikus spirelli. Egy könnyed, friss fogás articsókával és citrommal, ami tökéletes választás egy egészséges mediterrán ebédhez vagy vacsorához! – egy recept Nunzia Bellomo-tól! 🍋🍤

👉 Hozzávalók:

320 g Fusilli Bucati Granoro Linea Dedicato
Extra szűz olívaolaj 
500 ml alaplé (vagy főzővíz)
300 g tisztított, fagyasztott garnéla
5-6 db articsóka-  vagy 1 db üveges articsóka 
Fél pohár fehérbor
1 evőkanál reszelt sajt
Só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma

👉 Elkészítés:

Articsókák előkészítése:
Távolítsd el az articsókák szárát és a keményebb külső leveleket, majd vágd félbe. Ha van belső szőrös rész, kapard ki, majd szeleteld fel 3-4 cikkre. Amíg dolgozol velük, tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.

Főzés:
Melegíts egy serpenyőt olívaolajjal és egy gerezd fokhagymával. Add hozzá az articsókát, pirítsd meg kissé, majd önts rá két merőkanál alaplevet vagy főzővizet. Főzd kb. 10 percig, majd ellenőrizd, hogy megpuhult-e. Sózd ízlés szerint, majd vedd ki a serpenyőből.

Garnélák elkészítése:
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a garnélákat mindkét oldalukon, majd öntsd rá a fehérbort és hagyd elpárologni. Ezután add vissza az articsókát, és keverd össze az egészet.

Befejezés:
Vedd le a tűzről, szórd meg egy evőkanál reszelt sajttal, és jól keverd össze. Tálalás előtt reszelj rá egy kis bio citromhéjat, hogy az étel csodálatos citrusos aromát kapjon.

Buon appetito! 🍽️✨

 

Kapcsolódó termékek:

 

Tálaláshoz, elkészítéshez ajánlott termékek:

További posztok

Hozd ki a legtöbbet növényeidből: Átültetési tippek és stílusos kaspók

Frissítsd fel szobanövényeid otthonát kerámia kaspókkal! Így a tél vége felé sokan vágyunk már a tavasz frissességére. Ez az időszak tökéletes arra, hogy tervezzük, hogyan gondoskodhatunk szobanövényeinkről, amelyek szintén megérdemlik a megújulást. Lassan itt az ideje az átültetésnek, és ha új kaspókat keresel, a kerámia kaspók stílusos választásnak bizonyulnak. Miért fontos az átültetés? A szobanövények…
Tovább olvasom

Tavaszi frissesség otthonodban: Dekorálj a természet inspirálta stílusban

Bár még január vége van, a természet már érezteti velünk a tavasz közeledtét. Egy-egy naposabb időszak alkalmával a madarak vidám csicsergése is hallható, és mindenki érzi, hogy pár hét, és beköszönt a jó idő. Itt az ideje, hogy otthonainkat is felkészítsük erre az üde időszakra! Magas minőségű porcelán és textil figurák, természetes anyagokból készült koszorúk…
Tovább olvasom

Durum tészta és egyéb tésztafajták – Melyiket mikor?

A tészták az egyik legváltozatosabb alapanyagok közé tartoznak a konyhában. Különböző alapanyagokból készülhetnek, és mindegyiküknek megvan a maga sajátos ízvilága, textúrája és felhasználási területe. Ebben a blogbejegyzésben az alapanyagok szerint ismerkedünk meg a tésztafajtákkal, és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet az ételeidhez. Durumlisztből készült tészta A durumliszt az egyik legnépszerűbb alapanyag a tésztagyártásban, különösen az olasz…
Tovább olvasom

Az olívaolaj használata: Hogyan hozd ki a legtöbbet ebből az aranyszínű kincsből?

Az olívaolaj használata: Hogyan hozd ki a legtöbbet ebből az aranyszínű kincsből? Az olívaolaj az egyik legnépszerűbb alapanyag a mediterrán konyhában, és az egészséges étrend elengedhetetlen része. Legyen szó saláták öntetéről, sütésről vagy egyszerű mártogatósokról, az olívaolaj sokoldalúsága miatt kiemelkedik a konyhai alapanyagok közül. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miként érdemes használni az olívaolajat különböző…
Tovább olvasom
0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása