Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
0

💚Kakaós kekszek pisztáciakrémmel töltve

Kakaós kekszek pisztáciakrémmel töltve

🌿 A szicíliai pisztácia varázsa minden falatban! 🌿

A Bronte-i pisztácia, más néven „Zöld Arany”, a világ egyik legkiválóbb pisztáciafajtája, amelyet az Etna vulkanikus talaja táplál. Intenzív aromája és élénk zöld színe miatt igazi különlegesség, amely a Sciara kézműves termékeiben teljesedik ki. Ebben a receptben a gazdag kakaós keksz és a selymes pisztáciakrém találkozása egy igazi olasz ízutazásra hív – egy falatnyi Szicília minden harapásban! 🇮🇹✨

Hozzávalók:

  • 150 g 00-ás liszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 5 g sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 g hideg vaj, kockákra vágva
  • 120 g nádcukor
  • 1 tojássárgája (nagy tojásból)
  • 1 evőkanál tej
  • 1 üveg (190 g) pisztáciakrém

Elkészítés:

  1. Egy tálban morzsold össze a vajat és a cukrot az ujjaiddal, amíg homokos állagú keveréket nem kapsz.
  2. Add hozzá a tojássárgáját és a tejet, majd keverd össze egy fakanállal.
  3. Egy másik edényben szitáld össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, majd add hozzá az előző keverékhez, és alaposan dolgozd össze.
  4. tedd a tésztát egy tálba, fedd le, és pihentesd a hűtőben 1 órán át.
  5. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra (alsó-felső sütés).
  6. Vedd ki a tésztát, gyúrd át kissé, majd egy lisztezett felületen nyújtsd ki egyenletes vastagságúra, de ne túl vékonyra.
  7. Szaggass páros számú kekszet, és a felén vágj ki egy középső vagy oldalsó lyukat.
  8. Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 18-20 percig.
  9. Hagyd teljesen kihűlni, majd bőséges mennyiségű pisztáciakrémmel ragaszd őket össze.
  10. Miután minden kekszet megtöltöttél, a lyukakba is nyomj egy kis adag pisztáciakrémet a dekorációhoz.

💚 Ellenállhatatlan, krémes pisztáciás finomság

Hozzávalók:

További posztok

Hozd ki a legtöbbet növényeidből: Átültetési tippek és stílusos kaspók

Frissítsd fel szobanövényeid otthonát kerámia kaspókkal! Így a tél vége felé sokan vágyunk már a tavasz frissességére. Ez az időszak tökéletes arra, hogy tervezzük, hogyan gondoskodhatunk szobanövényeinkről, amelyek szintén megérdemlik a megújulást. Lassan itt az ideje az átültetésnek, és ha új kaspókat keresel, a kerámia kaspók stílusos választásnak bizonyulnak. Miért fontos az átültetés? A szobanövények…
Tovább olvasom

Tavaszi frissesség otthonodban: Dekorálj a természet inspirálta stílusban

Bár még január vége van, a természet már érezteti velünk a tavasz közeledtét. Egy-egy naposabb időszak alkalmával a madarak vidám csicsergése is hallható, és mindenki érzi, hogy pár hét, és beköszönt a jó idő. Itt az ideje, hogy otthonainkat is felkészítsük erre az üde időszakra! Magas minőségű porcelán és textil figurák, természetes anyagokból készült koszorúk…
Tovább olvasom

Durum tészta és egyéb tésztafajták – Melyiket mikor?

A tészták az egyik legváltozatosabb alapanyagok közé tartoznak a konyhában. Különböző alapanyagokból készülhetnek, és mindegyiküknek megvan a maga sajátos ízvilága, textúrája és felhasználási területe. Ebben a blogbejegyzésben az alapanyagok szerint ismerkedünk meg a tésztafajtákkal, és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet az ételeidhez. Durumlisztből készült tészta A durumliszt az egyik legnépszerűbb alapanyag a tésztagyártásban, különösen az olasz…
Tovább olvasom

Az olívaolaj használata: Hogyan hozd ki a legtöbbet ebből az aranyszínű kincsből?

Az olívaolaj használata: Hogyan hozd ki a legtöbbet ebből az aranyszínű kincsből? Az olívaolaj az egyik legnépszerűbb alapanyag a mediterrán konyhában, és az egészséges étrend elengedhetetlen része. Legyen szó saláták öntetéről, sütésről vagy egyszerű mártogatósokról, az olívaolaj sokoldalúsága miatt kiemelkedik a konyhai alapanyagok közül. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miként érdemes használni az olívaolajat különböző…
Tovább olvasom
0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása