Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Sütőben sült padlizsán muszaka– vegán változatban is

Amikor Törökországban jártunk, igazi kulináris kincskeresésbe kezdtem 🌿: vajon találok-e vegánként olyan helyi fogást, amit igazán élvezhetek? A dürümök és húsos ételek között kutatva egyszer csak rátaláltam erre a különlegességre – és szerelem volt első falatra! 😍 Az apró, egyadagos agyagtálban érkező étel nemcsak ízében, de látványában is magával ragadott. Annyira beleszerettem, hogy hazatérve elhatároztam, elkészítem itthon is – most pedig megosztom veletek a receptet, hogy ti is átélhessétek ezt a mediterrán élményt!

Hozzávalók 4 főre:
(elkészítési idő: kb. 30 perc előkészítés + 30 perc sütés)

1 nagyobb padlizsán

2 kisebb cukkini

2 közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 doboz darabolt paradicsom-én a Granoro bio paradicsomát használtam

Só (kb. 1 kiskanál), bors (kb. 1/3 kiskanál)

Fűszerek: borsikafű, bazsalikom, rozmaring 🌿

Opcionális: 250 g darált hús (csirke vagy marha)

Elkészítés:
Alap zöldségek előkészítése
A vöröshagymát kockákra vágjuk, kevés kókuszzsíron üvegesre pároljuk. Közben a padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagyma mellé tesszük. Kis vízzel lefedve pároljuk kb. 8–10 percig, időnként kevergetve.

További zöldségek hozzáadása
Ha a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott cukkinit és az áttört fokhagymát. Beleöntjük a két doboz darabolt paradicsomot is, majd további 7–8 percig pároljuk. A végén sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, rozmaringgal, borsikafűvel.

Húsos változat (opcionális)
Ha húsosan készítjük: a darált húst a hagyma mellé tesszük a párolás elején, és attól függően, csirke- vagy marhahúst használunk, 10–20 percig pároljuk, mielőtt hozzáadnánk a padlizsánt és a többi zöldséget.

Sütés
Az elkészült zöldségragut kiolajozott lapos kerámia-, jénai vagy agyagtálba öntjük. A tetejét meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal, majd rozmaringággal és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. Fedés nélkül, 170 °C-on (légkeverés) kb. 30 percig sütjük, amíg kissé rápirul és összeérnek az ízek.

Tálalási tipp:
Frissen, forrón tálaljuk – burgonyapürével vagy friss lepénykenyérrel mennyei!

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása