Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Tepsis padlizsánparmezán (könnyített, mediterrán stílus)

Ropogós, mégis könnyű – olajban sütés helyett sütőben, egyetlen tepsin.

A padlizsánparmezán az olasz konyha egyik legkedveltebb fogása – mégis kevesen készítik el otthon, mert a hagyományos verzió olajban sül, és kissé nehéz étel.
Ez a Cassia.hu-féle változat viszont könnyített, mégis ízekben gazdag, mert a padlizsán szeletek sütőben pirulnak ropogósra, a tetejére pedig minőségi paradicsomszósz, olvadó mozzarella és parmezán kerül.
Az eredmény: mediterrán, otthonos, meleg – minden falatban egy kis Itália.

Főételként (salátával vagy kenyérrel): kb. 6 adag
Előkészítés: kb. 25 perc, sütés kb 45 perc

Hozzávalók:

• 3 közepes padlizsán (vagy 5 kisebb), 1–1,5 cm-es karikákra vágva
• 2 tojás, enyhén felverve
• 1 csésze (kb. 120 g) olaszos fűszerezésű zsemlemorzsa
extra szűz olívaolaj a locsoláshoz
• 1 üveg Napoletana zöldséges paradicsomszósz (370 g)
(vagy Bazsalikomos paradicsomszósz, ha friss, klasszikus ízt szeretnél)
• 5–6 érett paradicsom, vastag karikákra vágva
• 2 gömb bivaly-mozzarella, félkarikákra vágva
• ¼ csésze (kb. 25 g) reszelt parmezán
• 15 friss bazsalikomlevél
• só, frissen őrölt bors
Tipp: gluténmentes változathoz használj GM zsemlemorzsát, vagy keverd panko morzsával az extra ropogósságért.

Előkészítés – a padlizsán előkészítése
1. A padlizsánszeleteket bőségesen sózd be, majd hagyd állni 30 percig.
Ez kiszedi a kesernyés ízt és a felesleges nedvességet.
2. Ezután öblítsd le, és töröld szárazra papírtörlővel.

Elkészítés
1. Sütés előkészítése
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (felső-alsó sütés).
A szeleteket tojásba, majd zsemlemorzsába mártva helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
Locsold meg kevés olívaolajjal, és süsd 15 percig.
Ezután vedd ki, fordítsd meg a szeleteket, és csökkentsd a hőt 175 °C-ra, de még ne tedd vissza.
2. Összeállítás
Minden szeletre kanalazz paradicsomszószt, rá egy paradicsomkarikát (pici sóval), majd egy félkarika mozzarellát.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd 175 °C-on 15 percig, hogy a sajt lágyan olvadjon és az ízek összeérjenek.
3. Aranybarna befejezés
Kapcsold grillfokozatra (220–230 °C), és pirítsd még 2–3 percig, amíg a sajt aranyszínű lesz.
Szórd meg parmezánnal, és helyezz a tetejére friss bazsalikomlevelet.

Tálalási javaslat
• Friss zöldsalátával vagy fokhagymás pirított kovászos kenyérrel tökéletes.
• A tálalás előtt csepegtess rá egy kevés Cassia.hu extra szűz olívaolajat – ettől válik igazán mediterrán hangulatúvá.

Cassia-tipp
• A Napoletana szósz mély, zöldséges ízt ad; a Bazsalikomos verzió viszont frissebb, üdébb.
Próbáld ki mindkettőt, hogy megtaláld a kedvencedet!
• A mozzarellát kombinálhatod pecorinóval vagy kecskesajttal, ha karakteresebb ízt szeretnél.
• A sütés után néhány perc pihentetés jót tesz a textúrának – így szép szeletekben tálalható.

 

 

Forrás: Mediterranean Living

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása