Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Töltött paprika sütőben-vegán módra

Kiadós, melengető, laktató és mégis növényi alapú – ez a vegán töltött paprika igazi családi kedvenc lett nálunk! A klasszikus ízek új köntösben, lencsével, padlizsánnal és fűszeres paradicsomszósszal – minden falat egy kis otthoni kényeztetés.
Előkészítés 40-45 perc
Sütés: 30-35 perc

Kb 6 adag lesz belőle

Hozzávalók (10–12 db töltött paprikához)

A töltelékhez:
• 1 bögre rizs
• ½ nagyobb padlizsán
• 10 db tölteni való paprika
• 2 fej hagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 2 bögre főtt lencse vagy 2db  konzerv lencse (nettó 480g)
• 2 ek őrölt lenmag
• 2-3 ek zabpehely
• Só, bors, pirospaprika
• 1 ek majoránna
• 1 kk kakukkfű
A paradicsomszószhoz:
• 2 üveg sűrű paradicsomszósz Passata rustica 
• 1 ek nádcukor
• Só, bors, pirospaprika (opcionális)
• 1 szárzeller vagy ¼ zellergumó
• Víz a hígításhoz
• 1 púpos ek zabliszt
• Friss rozmaringág a tetejére

Elkészítés

1. A töltelék
• A rizst félig megfőztem (időhiány miatt), de nyersen is használható.
• A padlizsánt meghámoztam, felkockáztam és kevés olívaolajon megpároltam.
• A hagymát is apróra vágtam, kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a párolt padlizsánt, és még pár percig együtt pirítottam őket.
• A félig főtt rizst összekevertem a padlizsános-hagymás keverékkel, a leszűrt lencsével, zúzott fokhagymával, fűszerekkel: majoránnával, kakukkfűvel, pirospaprikával, sóval, borssal.
• Ezután belekevertem az őrölt lenmagot és a zabpelyhet is – ettől még jobban összeáll a töltelék.
2. A paprika előkészítése
• A paprikákat megmostam, kicsumáztam, majd megtöltöttem a fűszeres, sűrű lencsés töltelékkel.
• Egy nagy jénai tálba szorosan egymás mellé rendeztem őket.
3. A paradicsomszósz
• A paradicsomszószt egy lábosba öntöttem, hozzáadtam a cukrot, sót, borsot, és finomra vágott zellert is kevertem bele.
• Felforraltam, majd kevés vízzel hígítottam, végül egy púpos evőkanál zabliszttel sűrítettem.
• A kész szószt ráöntöttem a megtöltött paprikákra, a tetejére két friss rozmaringágat tettem.
4. Sütés
• A tálat lefedtem, és 200 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 30 percig sütöttem.
• Ezután levettem a hőfokot 150 °C-ra, és még 10 percig bent hagytam.

Eredmény:
Szaftos, fűszeres, igazi komfortétel lett belőle – a lencsés töltelék szépen összeállt, a paradicsomszósz a rozmaringgal tökéletesen harmonizált. Nálunk nagy sikert aratott – minden családtag imádta! 😊

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása