Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Vegán cannelloni zöldséges „bolognai” raguval

Cannelloni on white wooden background, italian cuisine, top view

Olasz klasszikus újragondolva – teljesen növényi alapon

Ez a vegán cannelloni minden falatjával bizonyítja, hogy a növényi alapú ételek is lehetnek tartalmasak, ízgazdagok és otthonosak. A lencséből és zöldségekből készült „bolognai” ragu sűrű, fűszeres és meglepően laktató, a növényi besamel pedig selymes, pont mint az eredeti. Gluténmentes tésztával készítve ez az étel nemcsak vegán, hanem teljesen allergénmentes változatban is elérhető – tökéletes egy hétvégi ebédhez vagy akár egy ünnepi vacsorához is.

Hozzávalók (4 főre)

Alapanyagok:
• 1 doboz gluténmentes cannelloni tészta (tojásmentes!)
A zöldséges „bolognai” raguhoz:
• 1 doboz 400g-os lencse  (lecsepegtetve)
• 1 közepes sárgarépa
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 szál zeller (elhagyható, de klasszikusan benne van)
• 2 gerezd fokhagyma
• 1db 680g-os paradicsompassata
• ½ pohár száraz vörösbor (vagy zöldségalaplé)
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• Só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
A vegán besamelhez:
• 1 liter növényi tej (pl. cukormentes szójatej, zabtej, vagy mandulatej)
• 50 g növényi vaj, vagy olívaolaj
• 50 g liszt (vagy gluténmentes lisztkeverék)
• Só, frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

1. A ragut készítsd el:
Egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, répát, zellert, fokhagymát. Add hozzá a lencsét, majd öntsd fel a vörösborral vagy alaplével. Hagyd elpárologni, majd add hozzá a paradicsompassatát, a fűszereket, és főzd kb. 20 percig, amíg sűrű, illatos ragut kapsz. Kóstold meg, sózd, borsozd, ha szükséges.
2. Vegán besamel:
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és keverd el csomómentesen. Fokozatosan öntsd hozzá a növényi tejet, folyamatosan kevergetve. Sózd, reszelj bele szerecsendiót, és főzd sűrű mártássá.
3. Töltés és sütés:
A cannelloni tésztát nyersen töltsd meg a zöldséges-lencsés raguval. Egy kiolajozott tepsibe helyezd őket szorosan egymás mellé. Öntsd le a vegán besamellel, és ha szeretnéd, szórd meg növényi sajttal vagy élesztőpehellyel.
4. Sütés:
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig, amíg a teteje enyhén megpirul. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni.

Magyarázat: a fotón a jobb oldali a vegán

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása