- Termékleírás
- Tulajdonságok
- Értékelések
- Termékleírás
GRANORO nagy szeretettel ajánlja a gluténmentes tészta sorozatot, amely 5 formátumban készül, kukorica, rizs, és quinoa liszttel. Ehhez jön még a Lasagne amely kukorica és rizs lisztet tartalmaz. Ízletes, és magas tápanyagtartalmú alapanyag mindazok számára akik gluténmentes étrendet folytatnak.
Az összetevők kiválasztása
A gluténmentes élelmiszerek előállításához logikusan olyan gabonaféléket használnak, amelyek nem tartalmaznak glutént. Elsősorban köles, rizs, kukorica, és quiona jöhetnek szóba. GRANORO egy saját receptet kísérletezett ki, amelyben van kukoricaliszt (egy fehér és sárga fajtákból álló mix) rizsliszt, és quiona liszt (3%). A jó minőségű alapanyagok optimális arányú keveréke egy, a normál közkedvelt tésztához nagyon hasonló, (színben, ízben és konzisztenciában) eredményt hozott. Pár szó a quiona-ról. Ez a növény nem tartozik a gabonafélék/pázsitfűfélék családjába, hanem a spenóttal és céklával közös libatopféléket erősíti. Peru az őshazája, jelenleg is itt termelik a legtöbbet, utána Bolívia és Ecuador következik. A termesztése 3 800 és 4 200 méter magasságban az Andok fennsíkjain lehetséges. Érdekes, hogy egy ellenálló, szívós növény, de ennek ellenére a mezőgazdasági termesztése igen nehéz. Ha a környezet hőmérséklete meghaladja a 32/34 fokot, vagy túl sok eső esik és a földje sokáig nedves marad, akkor a növény nem hoz termést. A quiona tápértéke, proteintartalma optimális az emberi fogyasztásra, ezt az Andokban élő ősi népek is jól ismerték és a növényt szentként tisztelték. A fenti információk birtokában érthető, hogy a quiona egy drágább alapanyag, mint a kukorica vagy a rizs. (nehéz termeszteni, és messziről kell beszerezni) A növény „kalásza” és szemei hasonlóak a köleshez, egészben és liszt formájában is használható. Glutént egyáltalán nem tartalmaz, viszont igen magas a proteintartalma (13,8-21,9 %) vagyis egy lehetséges alternatíva az állati eredetű protein kiváltására.
A 2013-as év a QUIONA nemzetközi éve volt.
Összefoglalva a főbb jellemzőit
- kiemelkedően tápláló
- flavionokat tartalmaz, quercetint és kaempferolt, melyek gyulladáscsökkentő, daganatmegelőző hatással bírnak.
- gazdag rostokban, a gabonákhoz képest is többet tartalmaz 100 gramm 10-16 gramm rostot
- magas proteintartalom, és aminosavtartalom
- alacsony glikémiás index
- vitaminforrás B1, B2, B6
- antioxidánsokat tartalmaz, melyek a sejtöregedést gátolják.
- fogyókúráknál is hasznos
GRANORO GlutenFree termékek tartalmazzák a fenti liszteken kívül a zsírsavak mono- és digliceridjeit (E471) amely egy növényi olajokból nyert adalék. Ennek szerepe stabilizálni, homogenizálni a tésztát biztosítva a jó főzési tulajdonságokat. A GRANORO GlutenFree tészták tulajdonságai: A tészták illata és íze magában hordozza a kukoricát, mint domináns összetevőt, amiben szépen és harmonikusan jelenik meg a rizs és quiona! A quiona jelenléte biztosítja a rostok, protein, és ásványi anyagok magasabb szintjét, lévén, hogy a másik kettő ezekből keveset tartalmaz. Kellemes a színe is, nem a hasonló más gyártóknál megszokott „üveges sárga”, hanem „élő sárga”, mint a durum búzából készültek. Nagyon jó a főzés utáni állaga is, nem mállik, viszont a felület érdessége éppen jól köti meg a különböző szószokat.
Összetevők
kukorica liszt, rizs liszt, quinoa liszt (3%), emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei
Allergének
nyomokban szóját és csillagfürtöt tartalmazhat
Tárolás hűvös, száraz helyen.
Tápanyag Átlagos értékek 100g-ra % RI* Energia 1500 kJ / 354 kcal - Zsírok 1.5 g - Ebből telített zsírsavak 0.5 g - Szénhidrátok 76.5 g - Ebből cukrok 2.5 g - Élelmi rostok 2 g - Fehérjék 7.5 g - Só 0.0 g - - TulajdonságokTermékazonosító: 2 100 042
Tápanyag Átlagos értékek 100g-ra % RI* Energia 1500 kJ / 354 kcal - Zsírok 1.5 g - Ebből telített zsírsavak 0.5 g - Szénhidrátok 76.5 g - Ebből cukrok 2.5 g - Élelmi rostok 2 g - Fehérjék 7.5 g - Só 0.0 g - - Értékelések
Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.
Hasonló termékek
Tészta bio teljeskiörlésű Linguine 500 g
1 190 Ft
A Granoro organikus tészta 100%-ban olaszországi organikus gazdálkodásból származik, amelyet olyan búzadarából állítanak elő, amelyet szigorúan ellenőrzött olaszországi organikus durum búzából nyernek. Jellegzetességei közé tartozik az aranysárga színe, a fehérjetartalma és a glutén szívóssága, amelyek alapvető jellemzők egy magas minőségű bio tészta előállításához.
Tészta Conchiglioni, Dedicato 100% durumlisztes 500 g
1 390 Ft
Pugliai durum búza válogatás, kővel tört, tanúsított ellátási láncon keresztül.” Tészta, amely 100% pugliai durumbúza darából készült. Ki minőségű durumbúza búzadara keverékéből készült, lassú gyártási folyamattal és kíméletes szárítással. A tészták felülete érdes, emiatt a szószok jobban tapadnak a felületükön. A csomagolás gondosan készül, amely kiemeli és hangsúlyozza hagyományos ízüket.Az űrlap teteje
Tészta Calamari, Dedicato 100% durumlisztes 500 g
1 390 Ft
Pugliai durum búza válogatás, kővel tört, tanúsított ellátási láncon keresztül. Tészta, amely 100% pugliai durumbúza darából készült. Ki minőségű durumbúza búzadara keverékéből készült, lassú gyártási folyamattal és kíméletes szárítással. A tészták felülete érdes, emiatt a szószok jobban tapadnak a felületükön. A csomagolás gondosan készül, amely kiemeli és hangsúlyozza hagyományos ízüket.
Tészta Gnocchi di patate, Dedicato 500 g
990 Ft
Ősi eredetű étel, a gnocchi kis, kerekded formájú tészta darabok, általában búzadara, búzaliszt vagy rizsliszt, burgonya, száraz kenyér, gumós gyökerek vagy zöldségek keverékéből készülnek. Olaszországban a legismertebbek a burgonyás gnocchik, amelyek egyedülálló gasztronómiai specialitást jelentenek ízük és hagyományaik miatt, és 1880 óta terjedtek el, amikor a burgonyát Amerikából Európába importálták. A Granoro burgonyás gnocchijai…
Értékelések
Még nincsenek értékelések.