Egészséges mediterrán ízvilág, egyszerű elkészítés
Hozzávalók:
• 400 g penne tészta
• 1 üveg Granoro bazsalikomos paradicsomszósz
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
• 1 marék friss bazsalikomlevél
• 50 g reszelt parmezán sajt
• Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Főzd meg a penne tésztát sós vízben al dente állagúra, majd szűrd le.
2. Közben egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat (vigyázz, csak közepes lángon hevítsd!), majd pirítsd meg benne a fokhagymát.
3. Add hozzá a Granoro bazsalikomos paradicsomszószt, és lassú tűzön főzd 5 percig.
4. Keverd össze a leszűrt tésztát a szósszal, majd szórj rá friss bazsalikomleveleket és parmezánt.
5. Tálald forrón, egy kis extra olívaolajjal meglocsolva.