Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

💚Kakaós kekszek pisztáciakrémmel töltve

Kakaós kekszek pisztáciakrémmel töltve

🌿 A szicíliai pisztácia varázsa minden falatban! 🌿

A Bronte-i pisztácia, más néven „Zöld Arany”, a világ egyik legkiválóbb pisztáciafajtája, amelyet az Etna vulkanikus talaja táplál. Intenzív aromája és élénk zöld színe miatt igazi különlegesség, amely a Sciara kézműves termékeiben teljesedik ki. Ebben a receptben a gazdag kakaós keksz és a selymes pisztáciakrém találkozása egy igazi olasz ízutazásra hív – egy falatnyi Szicília minden harapásban! 🇮🇹✨

Hozzávalók:

  • 150 g 00-ás liszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 5 g sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 g hideg vaj, kockákra vágva
  • 120 g nádcukor
  • 1 tojássárgája (nagy tojásból)
  • 1 evőkanál tej
  • 1 üveg (190 g) pisztáciakrém

Elkészítés:

  1. Egy tálban morzsold össze a vajat és a cukrot az ujjaiddal, amíg homokos állagú keveréket nem kapsz.
  2. Add hozzá a tojássárgáját és a tejet, majd keverd össze egy fakanállal.
  3. Egy másik edényben szitáld össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, majd add hozzá az előző keverékhez, és alaposan dolgozd össze.
  4. tedd a tésztát egy tálba, fedd le, és pihentesd a hűtőben 1 órán át.
  5. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra (alsó-felső sütés).
  6. Vedd ki a tésztát, gyúrd át kissé, majd egy lisztezett felületen nyújtsd ki egyenletes vastagságúra, de ne túl vékonyra.
  7. Szaggass páros számú kekszet, és a felén vágj ki egy középső vagy oldalsó lyukat.
  8. Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 18-20 percig.
  9. Hagyd teljesen kihűlni, majd bőséges mennyiségű pisztáciakrémmel ragaszd őket össze.
  10. Miután minden kekszet megtöltöttél, a lyukakba is nyomj egy kis adag pisztáciakrémet a dekorációhoz.

💚 Ellenállhatatlan, krémes pisztáciás finomság

Hozzávalók:

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása