Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Vegetáriánus carbonara spárgával – tavaszi olasz különlegesség

Ez a recept egy olasz food blogger Granoro számára készített videója alapján készült, amely a Carbonara világnapjára (Carbonara Day) jelent meg. Bár nem a klasszikus receptet követi, ez a tavaszi változat friss spárgával, tojással és jó minőségű tésztával ünnepli az olasz gasztronómia kreativitását – a hagyomány tiszteletben tartásával, de egyéni ízléssel újragondolva.
📍 Forrás: Granoro hivatalos Facebook oldala – reels videó a Carbonara Day alkalmából.
Egy igazi szezonális különlegesség: vegetáriánus carbonara tavaszi zöldségekkel! A klasszikus római étel újragondolva, hús nélkül, spárgával, friss fűszernövényekkel és sok-sok szeretettel elkészítve. Ha szereted a könnyed, mégis laktató fogásokat, ezt imádni fogod.
Ebben a receptben a tojás, a sajt és a spárga alkotják a tökéletes harmóniát – ráadásul egy olyan tésztaformával készült, ami nemcsak különleges, de praktikus is. Mi a Granoro Dedicato vonalából a Pantacce fodros kockatésztát ajánljuk hozzá, amely méretében és állagában is hasonló ahhoz a tésztaformához, amit az eredeti recept használ, de nálunk jelenleg ezzel érhető el.

Hozzávalók (4 adaghoz):

• 400 g Pantacce tészta (Granoro Dedicato)
• 5 tojás (4 tojássárgája + 1 egész tojás)
• 180 g reszelt sajt (pecorino romano és parmezán fele-fele arányban)
• 400 g friss zöld spárga
• kb. 10 ág friss majoránna (vagy egy teáskanál szárított, morzsolt)
• frissen őrölt fekete bors
• 2-3 evőkanál Coratina extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Sajtos tojáskrém: Egy tálban keverd össze a tojássárgákat, az egész tojást, egy nagy csipet frissen őrölt borsot és a reszelt sajtokat. Dolgozd sima, sűrű krémmé.
2. Spárga előkészítése: A spárga fás végeit tördeljük le, a szárakat karikázzuk fel, a csúcsokat hosszában vágjuk félbe. A karikázott szárakat párold meg egy nagy serpenyőben olívaolajjal, kevés vízzel és a majoránna ágakkal. Mikor már majdnem puha, add hozzá a spárgafejeket, főzd még 1-2 percig, majd vedd ki a fűszernövényeket.
3. Tészta főzése: Főzd meg a tésztát bő, enyhén sós vízben al dente-re. Szűrd le, de egy keveset tegyél félre a főzővízből.
4. Összeállítás: A főtt tésztát keverd össze a spárgával, majd húzd le a lángról. Add hozzá a tojásos-sajtos keveréket, és egy kevés főzővizet, amennyitől kellemes, selymes mártás alakul ki. Alaposan keverd össze, amíg a szósz bevonja a tésztát.
5. Tálalás: Szórd meg extra sajttal, frissen őrölt borssal, és kínáld azonnal.

Ez a tavaszias carbonara tökéletes választás lehet egy hétvégi ebédhez vagy egy könnyed, mégis különleges vacsorához. A Granoro Dedicato Pantacce tészta és a friss spárga kombinációja egyszerre autentikus és izgalmasan újító. Próbáld ki, és csempészd be az olasz napfényt a konyhádba!

További posztok

Mesteri olívaolaj Apuliából – ismerd meg a Galantino világát

Mi teszi igazán különlegessé egy olívaolajat? A frissesség, a gondos feldolgozás, az eredet – és a szenvedély, amivel készül. A Galantino család 1926 óta foglalkozik olajkészítéssel Apuliában, Olaszország egyik legősibb olajtermő vidékén. A hagyomány, a szakértelem és a modern technológia itt egyesül egyetlen palackban. A Galantino olajmalom – Bisceglie városának szélén – saját birtokáról és…
Tovább olvasom

Természetes kullancsriasztó házilag – így készítem én, extra szűz olívaolajjal

Ahogy megérkezik a tavasz, a kert, az erdő, a mező újra hívogat – és ezzel együtt sajnos a kullancsok is megjelennek. Nálunk évek óta ez a saját készítésű, természetes kullancsriasztó vált be, és most megosztom veletek is. Ez nem alkoholos, nem bolti spray – hanem egy bőrbarát, olajos keverék, amit jó minőségű extra szűz olívaolajjal…
Tovább olvasom

Romantikus tavaszi hangulat-DIY virágkompozíció lépésről lépésre

Egy kis elegancia a mindennapokban – Így készült ez az időtálló virágdekoráció Néha nem kell sok ahhoz, hogy egy tér teljesen új hangulatot kapjon. Csak egy jól megválasztott váza, pár különleges szál selyemvirág, egy kis zöld – és máris kész egy olyan kompozíció, amit nap mint nap öröm ránézni. Most megmutatjom, hogyan készítettem el ezt…
Tovább olvasom

Tavaszi elegancia az asztalon

Az Easy Life kézzel befejezett porcelán kollekciója Ahogy beköszönt a tavasz, egyre több időt töltünk a friss levegőn, megújulásra vágyunk az otthonunkban is. A tavaszi teríték nemcsak egy szükséges kiegészítője az étkezéseknek, hanem egy lehetőség arra, hogy kifejezzük stílusunkat, és igazi élményt teremtsünk a hétköznapi vagy éppen ünnepi asztalunkon. Idén tavasszal fedezd fel az Easy…
Tovább olvasom
0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása