Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Vegetáriánus carbonara spárgával – tavaszi olasz különlegesség

Ez a recept egy olasz food blogger Granoro számára készített videója alapján készült, amely a Carbonara világnapjára (Carbonara Day) jelent meg. Bár nem a klasszikus receptet követi, ez a tavaszi változat friss spárgával, tojással és jó minőségű tésztával ünnepli az olasz gasztronómia kreativitását – a hagyomány tiszteletben tartásával, de egyéni ízléssel újragondolva.

Forrás: Granoro hivatalos Facebook oldala – reels videó a Carbonara Day alkalmából.
Egy igazi szezonális különlegesség: vegetáriánus carbonara tavaszi zöldségekkel! A klasszikus római étel újragondolva, hús nélkül, spárgával, friss fűszernövényekkel és sok-sok szeretettel elkészítve. Ha szereted a könnyed, mégis laktató fogásokat, ezt imádni fogod.
Ebben a receptben a tojás, a sajt és a spárga alkotják a tökéletes harmóniát – ráadásul egy olyan tésztaformával készült, ami nemcsak különleges, de praktikus is. Mi a Granoro Dedicato vonalából a Pantacce fodros kockatésztát ajánljuk hozzá, amely méretében és állagában is hasonló ahhoz a tésztaformához, amit az eredeti recept használ, de nálunk jelenleg ezzel érhető el.

Hozzávalók (4 adaghoz):

• 400 g Pantacce tészta (Granoro Dedicato)
• 5 tojás (4 tojássárgája + 1 egész tojás)
• 180 g reszelt sajt (pecorino romano és parmezán fele-fele arányban)
• 400 g friss zöld spárga
• kb. 10 ág friss majoránna (vagy egy teáskanál szárított, morzsolt)
• frissen őrölt fekete bors
• 2-3 evőkanál Coratina extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Sajtos tojáskrém: Egy tálban keverd össze a tojássárgákat, az egész tojást, egy nagy csipet frissen őrölt borsot és a reszelt sajtokat. Dolgozd sima, sűrű krémmé.
2. Spárga előkészítése: A spárga fás végeit tördeljük le, a szárakat karikázzuk fel, a csúcsokat hosszában vágjuk félbe. A karikázott szárakat párold meg egy nagy serpenyőben olívaolajjal, kevés vízzel és a majoránna ágakkal. Mikor már majdnem puha, add hozzá a spárgafejeket, főzd még 1-2 percig, majd vedd ki a fűszernövényeket.
3. Tészta főzése: Főzd meg a tésztát bő, enyhén sós vízben al dente-re. Szűrd le, de egy keveset tegyél félre a főzővízből.
4. Összeállítás: A főtt tésztát keverd össze a spárgával, majd húzd le a lángról. Add hozzá a tojásos-sajtos keveréket, és egy kevés főzővizet, amennyitől kellemes, selymes mártás alakul ki. Alaposan keverd össze, amíg a szósz bevonja a tésztát.
5. Tálalás: Szórd meg extra sajttal, frissen őrölt borssal, és kínáld azonnal.

Ez a tavaszias carbonara tökéletes választás lehet egy hétvégi ebédhez vagy egy könnyed, mégis különleges vacsorához. A Granoro Dedicato Pantacce tészta és a friss spárga kombinációja egyszerre autentikus és izgalmasan újító. Próbáld ki, és csempészd be az olasz napfényt a konyhádba!

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása