Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Könnyed nyári penne cukkinivel, zöldborsóval és pestóval

Egy tál könnyed, krémes és illatos tészta, ami tökéletes választás a meleg nyári napokra . A Granoro Dedicato penne a friss zöldségekkel és a genovai pestóval együtt igazi olasz hangulatot varázsol az asztalra – egyszerű, mégis különleges fogás.

 

Hozzávalók 4 főre:

 

Elkészítés:

  1. A zöldborsót enyhén sós, forró vízben főzd 5 percig, majd szűrd le és tedd félre.
  2. A cukkinit vékony karikákra vágva pirítsd meg egy kevés extra szűz olívaolajon, amíg enyhén megpuhul.
  3. A pennét bő, sós vízben főzd al dente állagúra, majd szűrd le, de egy kevés főzővizet tegyél félre.
  4. A tésztát keverd a cukkinihez, add hozzá a zöldborsót és a pestót. Egy kevés főzővízzel krémesítsd az egészet.
  5. Friss bazsalikommal tálald, és ha szereted, egy kevés reszelt sajttal is megszórhatod.

 

Ez az étel a Granoro Dedicato vonal válogatott alapanyagainak zamatát ünnepli – a mediterrán egyszerűség és minőség legszebb formájában 🇮🇹.

 

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása