Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Tepsis csirkecomb kaliforniai paprikával és hagymával

Egyszerű, színes és illatos mediterrán vacsora – minden egyetlen tepsiben
Vannak ételek, amiket nemcsak az ízük, hanem az illatuk is otthonossá tesz.
Ez a tepsis csirkecomb pontosan ilyen: kaliforniai paprika, édes hagyma, fokhagyma, fehérbor és olívaolaj együtt sülnek a sütőben, amíg a csirke aranybarnára pirul, a zöldségek pedig szinte elolvadnak alatta.
A legjobb benne? Nincs szükség több edényre vagy bonyolult lépésekre — minden egyetlen tepsiben készül, a végeredmény mégis olyan, mintha egy mediterrán vacsorázóasztal mellől került volna eléd.
Tökéletes választás egy hétköznap estére, amikor valami laktatót, de nem nehezet szeretnél.

Hozzávalók (4 adaghoz)
Elkészítési idő: 1óra 25 perc

• 4 db csirkecomb (bőrrel, csonttal)
extra szűz olívaolaj a locsoláshoz
• só és frissen őrölt bors
• 4 db színes kaliforniai paprika, csíkokra vágva
• 2 közepes édes hagyma (pl. fehér vagy lila), vékony szeletekre vágva
• 2 gerezd fokhagyma, durvára aprítva
• 50 ml száraz fehérbor
• ¼ csésze (kb. 60 ml) extra szűz olívaolaj
• 1 konzerv (400 g) kockázott paradicsom
• ½ tk só
• ½ tk bors
• ½ tk ánizsmag vagy édeskömény mag (a mediterrán jelleghez)
• 1 tk füstölt paprika
• ½ tk szárított oregánó
• ½ tk szárított bazsalikom

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A csirkecombokat enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és megborsozzuk. Félretesszük.
3. Egy nagy tepsibe (vagy sütőlapra) rétegezzük a paprikát, hagymát és fokhagymát.
Ráöntjük a fehérbort, az olívaolajat, majd eloszlatjuk rajta a kockázott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan átforgatjuk.
4. A tetejére fektetjük a csirkecombokat, és az egészet megszórjuk a fűszerekkel: füstölt paprika, édeskömény, oregánó, bazsalikom.
5. A tepsit sütőbe tesszük, és sütjük 1 óra 15 percig – a csirke bőre ekkorra aranybarna, a zöldségek pedig karamellizálódnak és illatosak lesznek.

Tálalási javaslat
Tálald melegen, közvetlenül a tepsiből, friss bagettel vagy kuszkusszal.
Ha szeretnéd, a zöldségeket tálalás előtt meglocsolhatod még egy kevés extra szűz olívaolajjal, ettől még mélyebb, gyümölcsösebb ízt kapnak.

Cassia-tipp
• Ha szeretnéd fokozni a mediterrán ízt, a végén szórd meg friss petrezselyemmel vagy citromhéjjal.
• A tepsis maradék másnap szendvicsbe is tökéletes: tépd le a csirkehúst, keverd össze a sült zöldségekkel, és tedd pirított bagettbe – egy igazi mediterrán street food!

 

Forrás: Mediterranean Living

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása