Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Görög zöldbab és burgonya olívaolajjal-Fasolakia

Könnyű, illatos egytálétel, amihez elég egy szelet kenyér és egy kevés olívaolaj

Ez a zöldbabos étel az egyik legklasszikusabb görög növényi egytálétel:
zöldbab, burgonya, paradicsom, fokhagyma és olívaolaj – egyszerű, melengető, mégis friss.
A kukta vagy bármilyen gyorsfőzőben percek alatt elkészül, miközben megőrzi a mediterrán ízek teljességét, de hagyományos módon sem kell 30 percnél több az elkészítéséhez.

Hozzávalók (4 adaghoz)
• 500 g friss vagy fagyasztott zöldbab
• 3 közepes burgonya, meghámozva, kockázva
• 1 nagy vöröshagyma, aprítva
• 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
• 400 g darabolt paradicsom (konzerv vagy friss)
• 80 ml extra szűz olívaolaj
• ½ tk füstölt paprika
• 1 tk szárított oregánó
• ½ tk kakukkfű
• só, frissen őrölt bors
• 1 csokor friss petrezselyem vagy kapor a tálaláshoz

Elkészítés
1. Előkészítés:
Melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsd üvegesre.
2. Zöldségek hozzáadása:
Add hozzá a burgonyát és a zöldbabot, keverd össze, majd öntsd rá a paradicsomot, fűszerezd meg oregánóval, paprikával, kakukkfűvel, sóval és borssal.
3. Főzés:
Önts hozzá kb. 200 ml vizet, zárd le a fedőt, és főzd magas nyomáson 7 percig, vagy hagyományosan 25-30 percig.
4. Tálalás:
Keverd át, hagyd pihenni pár percig, majd szórd meg friss petrezselyemmel vagy kaporral.

Cassia-tipp
Langyosan, friss kenyérrel, és egy kevés extra szűz olívaolajjal a tetején a legfinomabb.
Ha szeretnéd, morzsolj rá egy kevés fetát is – ez a görög házi konyha egyik legnagyobb titka: egyszerűség, amit a minőségi alapanyagok tesznek tökéletessé.

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása