Barion Pixel
29 000 Ft felett ingyenes kiszállításHa karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 17-én éjfélig várjuk a megrendelésedet.
+36 30 631 1215 (H-P: 10-16)
0

Mediterrán marharagu paprikával és olívaolajjal

A történet
Ez a mediterrán marharagu nem az olasz paradicsomos klasszikus, hanem annak könnyedebb, paprikás verziója, amely inkább Spanyolország és Dél-Olaszország vidéki konyháját idézi.
A hús lassan puhul az olívaolajban és édes paprikák között – illatos, selymes és melengető, mégsem nehéz.
Tökéletes őszi vacsora egy tányér puha rizzsel vagy házi kenyérrel.

Előkészítés: 10 perc | Főzési idő: kb. 45–50 perc | Összesen: kb. 1 óra

Hozzávalók (4 adaghoz)
• 450 g marhahús (pl. lapocka vagy lábszár, vékony szeletekre vágva)
• 60 ml (¼ csésze) Cassia.hu extra szűz olívaolaj
• 1 nagy vöröshagyma, aprítva
• 2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
• 1 narancssárga kaliforniai paprika, felkockázva
• só, frissen őrölt bors
• 200 ml paradicsomszósz (vagy passata – csak épp annyi, hogy selymes alapot adjon)
• ½ tk füstölt paprika (opcionális)
• Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

1. Pirítás:
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a húst, és pirítsd aranybarnára.
Add hozzá a hagymát, és pirítsd további 1 percig.
2. Paprikák hozzáadása:
Szórd bele a kaliforniai paprikákat, és pirítsd őket 2 percig, hogy kissé karamellizálódjanak.
3. Alap kialakítása:
Öntsd fel a paradicsomszósszal, fűszerezd sóval, borssal, és ha szereted, adj hozzá egy csipet füstölt paprikát.
4. Lassú főzés:
Fedd le, és párold kb. 40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és a szósz selymesen besűrűsödik.
5. Tálalás:
Keverd át, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald főtt rizzsel vagy pirított kovászos kenyérrel.

Cassia-tipp 
Ha szeretnéd, egy kevés citromlével vagy reszelt citromhéjjal frissítheted a végén – ettől még mediterránabb, üdébb lesz.
A maradék másnapra még zamatosabb, amikor a paprika édes íze teljesen átjárja a húst.

További posztok

Panettone – az olasz karácsony édes legendája

Panettone – az olasz karácsony édes legendája (és egy különleges pisztáciás változat, amit imádni fogsz)   Az olasz karácsony elképzelhetetlen a panettone illata nélkül. A magas, foszlós tésztájú ünnepi kalács nem egyszerű desszert, hanem tradíció, történet, családi rituálé – olyan édes szimbólum, amely minden évben meghatározza az ünnep hangulatát Itáliában. A panettone egyszerre hordozza Milánó…
Tovább olvasom

4 ikonikus olasz karácsonyi sütemény, amelyek itthon is rögtön kedvencek lesznek

Az olaszok karácsonya nemcsak a panettonéról és a halételekről szól – hanem a végtelenül változatos, régiónként különböző ünnepi süteményekről is. Ezek a finomságok nem egyszerűen receptek, hanem családi emlékek, generációk óta öröklődő hagyományok, amelyek összekötik az ünnepet az olasz tájak ízeivel és történeteivel. Most négy olyan klasszikust hoztunk el, amelyek itthon is könnyedén elkészíthetők, és…
Tovább olvasom

NOVELLO – Az olíva új bora

NOVELLO – Az olíva új bora A friss extra szűz olívaolaj ünnepe, amelyet egyszer egy évben lehet megtapasztalni. A mediterrán gasztronómiában minden évnek van egy különleges, várva várt pillanata: amikor megérkezik a Novello, az év első, frissen préselt extra szűz olívaolaja. Aki valaha kóstolta, tudja: ez teljesen más élmény, mint a megszokott palackokban kapható olajok.…
Tovább olvasom

Gasztrotúra Pugliában – 3. rész: Az ételek, amelyeket hazahoztunk

Ízek, amelyek nem hagytak nyugodni – és receptek, amelyek végül a Cassia konyhájában születtek újjá. Amikor elindultunk a gasztrotúrára Pugliába, tudtuk, hogy jókat fogunk enni. Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyi új inspirációval jövünk haza. Az első részben arról írtam, milyen olívaolajat érdemes választani, hogy ne tévedjünk el a polcok rengetegében. A másodikban megmutattam, hol…
Tovább olvasom
0
    0
    Kosarad tartalma
    A kosarad üresVissza a boltba
      Szállítási költség számítása
      Kupon beváltása